Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Programe de filtrare si control parental

SOLUTII DE CONTROL PARENTAL PENTRU PC

 

SOLUTII DE CONTROL PARENTAL PENTRU PLATFORME MOBILE


O solutie completa pentru protejarea copiilor in timpul utilizarii Internetului si controlul activitatii acestora pe calculator sau pe dispozitivele mobile si Internet o reprezinta programele de filtrare a continutului web şi  control parental.

Programele de filtrare a continutului web şi control parental sunt programe complexe pentru controlul accesului copiilor la calculator sau Internet. Aceste programe se gasesc contra cost sau gratuit si pot fi instalate fie pe calculatorul copiiilor, fie pe dispozitivul mobil (telefon, tableta, iPad, etc).

Se recomanda in mod special setarea unor profile (users) separate pentru copii si utilizarea unor astfel de programe, atunci cand parinti nu pot fi in permanenta in apropierea copiilor in timp ce acestia folosesc Internetul.

Programele de filtrare si control parental reprezinta solutia de baza pentru a bloca accesul copiilor la anumite site-uri presupuse a avea un continut ilegal sau daunator.

Principalele functii ale acestor solutii software sunt (atat pentru telefoane si dispozitive mobile cat si calculatoare):

  • ­ Filtrarea continutului web pe baza unor liste de adrese sau cuvinte restrictionate;
  • ­ Controlul navigarii pe internet printr-un program orar stabilit de parinti;
  • ­ Controlul utilizarii si accesului pe Internet si calculator / dispozitive mobile la programe si fisiere;
  • ­ Monitorizarea utilizarii calculatorului / dispozitivului mobil si a Internetului.

Mai multe informatii despre Cum blochez lucruri neplacute pe internet? gasiti si pe Helpline Sigur.info.

In urma analizei mai multor programe de filtrare si control parental pentru calculatoare si dispozitive mobile, echipa Sigur.info va recomanda cateva solutii gratuite sau contra cost pe care le puteti utiliza pentru protejarea copiilor.