Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Safer Internet Day 2015

Rezultate concurs SID 2015

Datorită numeroaselor cereri primite, data limită de transmitere a proiectelor în cadrul concursului „Resurse digitale pentru viitor” a fost prelungită până pe 18 Ianuarie 2015, acestea urmând a fi evaluate în perioada 19 Ianuarie 2014 – 30 Ianuarie 2015 de către un juriu special, format din membrii Consorţiului Sigur.info, sponsorii şi partenerii concursului, elevi şi profesori.

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

 bannerfb 2

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a XII-a, Safer Internet Day 2015, va avea loc pe data de 10 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: Let’s create a better Internet together!(Impreuna facem internetul mai bun!) si vizeaza necesitatea colaborarii intre toti utilizatorii de Internet, de la copii, parinti, profesori, reprezentanti ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun si mai sigur. Ca in fiecare an, in Romania, evenimentul este precedat de un concurs national de proiecte adresat copiilor care in acest an se va desfasura sub titlul "Resurse digitale pentru viitor". Mai multe detalii despre concurs gasiti aici.

Mai multe detalii despre:

  • Concurs gasiti AICI
  • Activitatile educationale propuse pentru Luna sigurantei pe Internet gasiti AICI

Si in acest an deschidem categoriile speciale in competitie: Profesorul Anului, Scoala Anului, Voluntarul Anului si Gradinita Anului. Prin acestea vom premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si asigurarea unei activitati online responsabile pe tot parcursul anului 2014.

Organizatori Safer Internet Day in Romania

In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Consortiul a fost initiat in anul 2007 si are ca scop dezvoltarea proiectului Sigur.info in cadrul programului european multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online, Safer Internet Plus desfasurat prin organizatia europeana InSafe, de catre Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene.